EKHO EFFEKT KONFERENCE

Den 26 september afholdte vi en konference i Øens Have på Refshaleøen i København.

På konferencen “Fremtidens mangfoldige musikfællesskaber” fokuserede vi på vigtigheden af inklusion og diversitet i musikbranchen. Vi ønskede at skabe et rum, hvor vi kunne præsentere og udforske eksempler fra den virkelige verden, hvor diversitet er blevet en selvfølgelig og integreret del af musikpraksis.

Gennem disse eksempler undersøgte vi, hvordan vi kan skabe reelle forandringer i forhold til ligestilling og repræsentation i musik. Det er afgørende at skabe musikfællesskaber, der er åbne, inkluderende og mangfoldige. Derfor samlede vi mennesker med forskellige køn, baggrunde og erfaringer , og skabte en – mener vi selv – meningsfuld dialog og udveksling af idéer.

Vi ønskede at udfordre eksisterende normer og skabe rum for stemmer, der måske er blevet underrepræsenteret eller overset i musikbranchen.

Konferencen blev afholdt hos Øens Have, der ligger på Refshaleøen i København. Dette smukke sted dannede rammen for en inspirerende dag med spændende præsentationer, givende diskussioner og praktiske break out-sessions. Vi lærte af hinanden, udvidede vores horisonter og udforskede konkrete metoder til at skabe en mere inkluderende og divers musikverden.

Her er nogle billeder fra dagen:

Konferencens vært Anna Lin bød alle velkomne, og skabte en uformel og åben stemning.


Musikeren Laura Lilholt aka Angående mig startede dagen ud med at spille en række numre.


Projektleder på EKHO EFFEKT, Rikke Aaberg Pedersen, holdte et oplæg om, hvordan det går med projektet.


Der var to paneler i løbet af dagen. Det første var en samling af forskellige aktører fra rundt omkring i landet, der arbejder mod diversitet på forskellig vis. Her kunne man møde Future Female Sounds, UMTO, Korma og Another Life.


Musiker Karen Mukupa blev interviewet om sine erfaringer som musiker, og spillede efterfølgende en række numre.


Dem der ville kunne komme på rundvisning i EKHO EKHOs lokaler.


Der blev spist frokost, tilberedt af Øens Have.


Musiker Sander Sanchez spillede en række numre og fortalte om at være en del af Queer Music Agency.


Der blev afholdt tre forskellige breakout-sessions. Breakout-session to handlede om Netværk, opkvalificering og booking.